Emiratus restoranas įsikūręs Prekybos Centro „Vingis“ patalpose -iIš pavadinimo isivaizduoji, jog ši vieta tave perkels į Jungtinių Emiratų kraštus.
Prieš užeinant į vidų akys krenta į laiptelius: nuorūkos , popierėliai, na vienu žodžiu šiukšlės.. Štai kas pasitiko mane. Viduje nustebino interjeras – čia dvelkia prabanga ir tikrais Emiratais. Dideli balti, tikriausiai odiniai krėslai, papuošti deimantų imitacijomis, baras kuris dvelkia šiuolaikine prabanga, tapetai su aukso elementais . Viskas tiesiog atrodo stulbinančiai. Prisistačius padavėjai, ir pateikus meniu, pradedi suprast , jog be interjero nieko nėra bendro su Emiratais.. Nes pats meniu įmautės tipo, o patiekalai tiek lietuviški, tiek viduržemio jūros tiek skandinaviški, o ant stalo puikavosi ir trupiniai.
Šį kartą užsimaniau šaltibarščių, tad juos užsisakiau, kaip vėliau paaiškės – puikiai pasirinkau.
Padavėja atneša įrankius, ir vėl plastikinėje pintinėje, kuri tikrai neturi nieko bendra su prabangiu interjeru, o įrankiai labai sunkūs, dideli ir nepatogūs, ir su tokiais buvo labai nemalonu valgyti. Už keliolikos minučių gaunu šaltibarščius, jau minėjau, jog labai gerai pasirinkau, nes… buvo prarūgę, nešviežūs. Šalia stovėjo kita padavėja, tad pasiteiravau iš ko jie daromi, gal visgi labai rūgštus rūgpienis.. Patikino, kad gaminami iš kefyro, o pasakius, kad šaltibarščiai prarūgę gavau atsakymą, kad taip negali būti, neva rūgštus nes daromas iš specialaus kefyro. Bet pasiūliau nunešti paragauti virėjai ir paaiškėjo, kad aš neklydau, todėl pasiūlė vietoje šaltibarščių meksikietišką sriubą, su kuo aš sutikau. Taip ir dingo padavėjos (buvo dvi).
Naujai atėjusiems klientams meniu teko pasiimt patiems nuo baro.
Pagaliau sulaukiau meksikietiškos sriubos, kuri pateikta buvo gan paprastai .Pasigedau ir atsiprašymo už šaltibarščius, pasirodė, kad jiems tai atrodo įprasta ir nieko čia tokio.
Taip pat labai nustebino ir atnešta sąskaita, nes joje įmušta ne tik meksikietiška sriuba, bet ir tie patys prarūgę šaltibarščiai. Pasikvietęs padavėją pasitikslinau ar turiu sumokėt ir už pastaruosius, patikino, jog tikrai turiu. Kaip paklausiau kodėl man reikia mokėt už prarūgusią, nesuvalgyta sriuba, padavėja pasimetė, neva ji nežinojo situacijos. Kolektyvas iš dviejų padavėjų matyt toks didelis, jog informacijos sklaida sustoja tiek pirmomis lūpomis.
Tad iš bendro įvaizdžio aš galiu pasakyt, jog prabangus dizainas ir keletas išskirtinių patiekalų atrodo labai viliojančiai, bet prarūgę šaltibarščiai, nemandagios padavėjos atgraso manę ateityje čia lankytis..